Malzemeler
1/2 orta boy karnabahar
2 pırasa
2 havuç
2 taze soğan
2 yumurta
2 kaşık un
1 bardak rendelenmiş taze kaşar (ilave olarak beyaz peynirde ekleyebilirsiniz)
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
2 kaşık zeytinyağı
Hazırlanışı
Karnabahar ve pırasaları biraz haşlayın ve ince ince doğrayın.Havuçları rendeleyin, taze soğan ve maydanozu ince doğrayın. Tüm sebzeleri bir kaba alarak üzerine 2 yumurta, 2 kaşık un, 2 kaşık zeytinyağı, biraz ufalanmış beyaz peynir ve kaşarın birazını, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Orta boy fırın kabına koyarak 170-180 derece ısıtılmış fırında pişirmeye başlayın. Biraz piştikten sonra üzerine kalan kaşarları da ekleyip kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılıkken servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder