5 Mart 2012 Pazartesi

BADEMLİ TART

Malzemeler :
Hamuru için 
* 1,5 cup (bardak) + 2 yemek kaşığı un
* 150 gr tereyağı (eritilmiş)
* 1.5 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 çimdik tuz
* 1/2 yemek kaşığı su
Dolgusu için
* 1 büyük acıbadem kurabiyesi (elinizle ufalanmış)
* 1 cup (bardak) file badem
* 3/4 cup (bardak) krema (mutlaka Tikveşli olsun ve önceden bir kabın içerisinde hafif çırpın yoksa paketten önce kreması sonra sıvısı dökülüyor)
* 3/4 cup (bardak) toz şeker
* 1 yumurta (çırpılmış)
* 3-4 damla Dr Oetker badem aroması
* 2 damla portakal aroması
* 1 çimdik tuz


Yapılışı :
1. Tart kalıbınızı yağlayın ve tabanına yağlı kağıt serin.
2. Bir kapta un, vanilya, toz şeker ve tuzu karıştırın.
3. tereyağının içerisine suyu karıştırıp unun üzerine döküp önce bir kaşıkla karıştırın sonra da biraz elinizle yoğurun. Hamuru tart kalıbınızın içine ve kenarlarına iyice bastırarak ve düzelterek yayın.
4. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirip fırından alın. Pişerken hamur biraz kabaracak, çatalla tabanına delikler açın kenarları da biraz elinizle içeriye doğru bastırın.
5. Fırın ayarını 175 dereceye düşürün.
6. Tart hamurunun tabanına ufaladığınız acıbademleri her tarafına gelecek şekilde yerleştirin.
7. Dolgu için badem, krema, şeker, yumurta, tuz ve aromaları bir kapta karıştırıp hamurun üzerine dökün.
8. Yaklaşık 70 -75 dakika pişirin. Pişirirken arada bir bir çöp şiş yardımıyla tartın üzerine delikler açın. İç oldukça sıvı olduğu için zor pişiyor. Son 15 dakikasında üzerine biraz badem serpin.
9. Üzeri hafif ince çıtır bir kabuklu ortası acıbadenm kurabiyesi gibi nemli, hamuru ağızda dağılan, inanılmaz lezzetli nefis bir tart oluyor.
10. Yanında kaymaklı dondurma ile servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder