14 Mart 2012 Çarşamba

HAŞLAMA TAVUK


Malzemeler :
* 1 bütün tavuk veya 2 büyük derili kemikli tavuk göğüs
* 1 soğan 2'ye bölünmüş
* 2 diş sarımsak 2'ye bölünmüş
* 2 adet defne yaprağı
* 1 tatlı kaşığı toz biberiye 
*  ½  tatlı kaşığı toz tarhun 
* 1 tatlı kaşığı tavuk bulyon toz
* Tuz , karabiber
* 6-7 bardak kaynamış su


Yapılışı :
1. Tavuğu yıkayıp bir tencereye alın, tüm baharatları, (varsa baharatların tazelerini  de kullanabilirsiniz)soğanı sarımsağı koyup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar kaynamış suyu ekleyip haşlayın.
2. Haşlanan tavuğu tencereden alıp suyu bir tel süzgeç yardımıyla başka bir tencerenin içine süzün bu suyla tavuk suyu çorba yapabilirsiniz.
3. Haşlanmış tavuğu servis yapacağınız tabağa didikleyin ve lezzetine hayran kalın :)

Yanında nohutlu pilav ile servis yapmanızı öneririm 

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder