Malzemeler :
* 1 paket makarna (ben fiyonk kullandım)
* 250 gr ıspanak (doğranmış) (ben donuk Superfresh kullandım)
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 çay kaşığı ucu muskat rende
* 3 yemek kaşığı Labne
* 3 dilim beyaz peynir
* 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar
* 2 su bardağı beşamel sos
* Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı :
1. Makarnayı haşlayın.
2. Bir tavaya sıvı yağ koyup 1 kaşık karbonat serperek ıspanakları kavurun. Suyunu çekip yumuşayınca tuz ve muskat rendesi serpin.
3. Beşamel sosu hazırlayın
4. Makarnayı Labne, beyaz peynir, yarım su bardağı kaşar ve ıspanakla karıştırın, beşamel sosu da ekleyip karıştırın, tuz ve karabiber ekleyin ve yağladığınız bir borcama alıp üzerini düzeltip biraz bastırın.
5. Üzerine kaşar rendesini yayıp bir toz kırmızı serperek, 190 derece fırının alt rafında 10 dakika üst rafında da bir 10 dakika daha -kaşar eriyip kızarana kadar- pişirin.
6. Dilimleyerek servis yapın.
Bu sefer yanına hiçbirşey önermeyeceğim sadece bunu yiyin, görüntüsüyle, rengiyle, kokusuyla, fırından ilk çıktığında kızaran kaşarın çıtır çıtır sesiyle ve lezzetiyle 5 duyunuza birden hitap eden müthiş bir yemek:))
Afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder