Malzemeler
2 kabak
2 yufka
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş tulum peynir
1 kahve fincanı sıvıyağ
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
Hazırlanışı
Kabakları soyup çukur bir kaba rendeliyoruz. Yumurtaları ve sütü çırpıp rendelemiş olduğumuz kabakların üzerine döküyoruz. Yufkaları elimizle küçük küçük parçalayıp ekliyoruz. Rendelenmiş peynirleri, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu, tuz, baharatlar ve sıvıyağı ekleyip tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
Kare yada dikdörtgen bir borcamı yağlayıp tüm karışımı döküyoruz. 180 C’ye ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar 40 dakika kadar pişiriyoruz. Dilimleyerek sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder