Malzemeler :
* 1+1/3 bardak un
* 1/3 bardak sıvı yağ
* 1/4 bardak su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 patates (haşlanmış ve ezilmiş) veya 1 patlıcan (közlenmiş ve ezilmiş)
* Eski kaşar (rendelenmiş) (Taze kaşar kullanmayın)
* 1 yumurta sarısı (birazcık su ile çırpılmış)
Yapılışı :
1. Patatesi veya patlıcanı eski kaşarla karıştırın.
2. Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak.
3. Hamuru merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıp bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
4. Yuvarlakların ortasına patatesli veya patlıcanlı içten koyup yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını çatalla iyice kapatın.
5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısını sürüp eski kaşar serpin.
6. 175 derece fırında 40 dakika kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin.
Ertesi gün hamuru yumuşayacağı için aynı gün içerisinde tüketilmelidir.
İsterseniz hamuru 2'ye bölüp bir fırın kabını yağlayıp alta bir hamuru yayıp üzerine içi 2 yumurta akıyla karıştırıp üzerine tekrar diğer hamur ve yumurta sarısı ile rende kaşar ile de bütün olarak kek şeklinde hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder