Malzemeler :
* 5 yufka
* 2 yumurta + 1 yumurta sarısı üzeri için
* 1 çay bardağı süt
* 1/2 çay bardağı yoğurt + 1 tatlı kaşığı yoğurt üzeri için
* 1/2 çay bardağı tereyağ (eritilmiş)
* 1/2 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
* 1 soda üzeri için
* İçi için 1 soğan, 100 gr kıyma, 250 gr ıspanak
* Tuz, karabiber, muskat rende, çörekotu, susam
Yapılışı :
1. Fırın tepsinizi yağlayıp tabanınna yağlı kağıt serin.
2. İçi için sıvı yağda soğanı kavurup kıymayı ekleyin. Tuz karabiber serpip kıymanın rengi dönünce ıspanakları kavurun,çok az muskat rende ve tuz ilave edip içi soğumaya bırakın.
3. Harç malzemesini karıştırın, yağlı kağıda fırçayla harçtan sürüp ilk yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye serip fırçayla her tarafına harçtan sürün. 2. ve 3. yufkayı buruşturarak serip harçtan sürün. Ben için yarısını 3. kata yarısını 4. kata paylaştırdım ve biraz da doğranmış kaşar serptim isterseniz tamamını 3. kata da koyabilirsiniz. 4. katı da buruşturup harç sürdükten sonra 5. yufkayı ikiye bölün. Yarısını buruşturup harçlayın.Kenardan sarkan yufkaları harç sürerek düzgün bir şekilde böreğin üzerine kapatıp 5. yufkanın kalan yarısını da böreğin ortasına, kenardan kapattığınız birleşim yerlerini kapatacak ve düz bir şekilde serin ve üzerine harcı sürüp böreği dilimleyin.
4. Sodayı, varsa kalan harçla karıştırıp -benim kalmadı- bir kaşık yardımıyla dilimlediğiniz yerlerden böreğin tamamına döküp buzdolabında birkaç saat bekletin.
5. Buzdolabından çıkarttığınız böreğin üzerine yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp fırçayla sürün ve üzerine çörekotu susam serpip 190 derece önceden ısıttığınız fırında 55 dakika pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder