* 1 ölçü pirinç
* 1,5 ölçü kaynamış su
* 1 servis kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı tavuk bulyon (toz tercih ediyorum)
* Tuz
* 1 kesme şeker
* 1 su bardağı haşlanmış nohut (ben genelde konserve kullanıyorum)
Yapılışı
1. Pirinci ılık suyla tel süzgecin içinde unu akana kadar ovuşturarak yıkayın
2. Bir kapta üzerini geçecek kadar kaynamış suda üzerine tuz ekleyerek 30 dk ıslatın
3. Teflon veya yapışmaz özellikli pilava uygun bir tencereye sıvıyağı koyup ısıtın, pirinci iyice süzüp ekleyin ve 3 dakika kadar karıştırarak kavurun
4. 1.5 ölçü kaynamış suyun içine et / tavuk tozunu karıştırıp pirincin üzerine dökün, hafifçe 1 kere karıştırın, çok karıştırmayın pirinçler yapıştır
5. Tuzunu ekleyin
6. Tencerenin ortasına 1 kesme şeker koyup kapağı kapatın, ocak en kısık ateşte olsun
7. Pilav suyunu çekinceye kadar kapağını açmayın, karıştırmayın
8. Suyunu çekip hafif cızırtı duymaya başladığınızda nohutları ve tereyağını küçük küçük kesip ekleyin, biraz karıştırın
9. 2 dk sonra ocağın altını kapatın ve tencere ile kapak arasına 2 katlı bir kağıt havlu koyarak pilavı en az 5 dk demlenmeye bırakın
Yerken üzerine illa ki karabiber :)
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder