14 Mart 2012 Çarşamba

PAÇANGA BÖREĞİ

Malzemeler : (8 adet börek için)
* 2 yufka
* 8 büyük dilim pastırma
* 8 dilim dil peyniri veya kaşar peyniri
* Harç için 1 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1/4 az çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı :
1. Yufkaları 4 eşit üçgene bölün
2. Peynirleri ve pastırmaları uzunlamasına 2'ye veya 3'e kesin
3. Harç malzemelerini çırpıp, her bir üçgenin üzerine sürün, geniş kenarına uzunca ve biraz da genişçe pastırma ve peynir koyun, yufkaların önce uzun kenarını malzemelerin üzerine kapatın, sonra da dikdörtgen olacak şekilde katlayıp kapatın.
4. Yapışmaz bir tavaya 2 kaşık yağ koyup çok iyi kızdırın ve börekleri arkalı önlü kızartın.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder