14 Mart 2012 Çarşamba

RENKLİ PATATES TOPLARI

Malzemeler
4 patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Üzerleri için;
Dereoyu yada maydanoz
Pulbiber
Havuç
Kaşar peyniri

Hazırlanışı
Patatesleri soyup haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra eziyoruz. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra, içerisine tereyağ ve kaşar peyniri ekleyerek yağ eriyene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra ılınması için bekliyoruz. Patates toplarını süslemek için havucu ve kaşar peynirini rendeliyoruz. Dereotu veya maydanozu incecik kıyıyoruz. Hepsini ayrı bir tabağa yayıyoruz. Soğuyan patates püremizden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlıyoruz ve dilediğimiz malzeme ile üzerlerini kaplıyoruz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder