13 Mart 2012 Salı

LOLİPOP KEK

Malzemeler
1 paket  hazır kakaolu kek
1 paket krema yada 1 paket kremşanti + 1 bardak süt
200 gr sütlü yada bitter çikolata

Küçük tahta çubuklar
Renkli pasta dekor şekeri


Hazırlanışı
Keki rondodan geçirin ve yoğurma kabına alın, içine kremanın yarısını boşaltarak hamur kıvamını alana kadar karıştırın. Büyük bir beze haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın, hafif silindir bir şekil verin. Tepsiye yağlı kağıt serin, şekil verdiğiniz parçaları buraya dizin ve 15–20 dakika buzdolabında dinlendirin. Hafif sertleşmiş olan hamur toplarınızı dolaptan çıkartın. Çikolatanızı benmari usulü eritin ve kekin bir ucunu çikolataya batırın ve çikolatalı kısım üste gelecek şekilde tekrar tepsiye dizin. Üzerlerine çubuklar batırın. Kremanın kalan yarısını koyulaşana kadar çırpın, çubuklu keklerinizin  çikolatasız kalan kısımlarını kremaya batırın,pasta süsleri serperek süsleyin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder