12 Mart 2012 Pazartesi

ŞİŞTE HELLİMLİ MİLFÖY

Malzemeler :
* Milföy hamuru
* Hellim peyniri (biraz kalınca dilimlenmiş ve ortadan ayrık yerinden uzunlamasına 2'ye kesilmiş)
* Yumurta sarısı (çok az sütle çırpılmış)


Yapılışı :
1. Milföy yapraklarını buzluktan çıkarıp bir 5-10 dakika yumuşamalarını sağlayın.
2. Bir milföyün bir kenarına hellimi koyup sıkıca sarın. 
3. Sardığınız böreği 1 parmak genişliğinde dilimleyin ve birleşim yerlerine gelmelerine özen göstererek şişe takın.
3. Etrafına yumurta sarısı sürüp, yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 100 derecede 15-20 dakika pişirin.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder