13 Mart 2012 Salı

KABAKLI BÖREK

Malzemeler
3 adet ortaboy kabak
4 yufka
1 su bardağı rendenmiş beyaz peynir
1/2 demet dereotu
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber


Hazırlanışı
İç harç için kabakları soyup rendeleyin ve elinizde sıkarak suyunu süzün. İnce kıyılmış dereotunu, beyaz peynir ile karıştırarak kabakların içine ekleyin. Tuz ve baharat ekleyerek karıştırın. Yoğurtlu harç için yumurta, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpın. Fırın kabının tabanına yoğurtlu harçtan sürün ve ilk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yayın Biraz daha harç sürerek 2. yufkayı ilk yufkanın üzerine yine kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız iç harcın yarısını yufkanın üzerine yayın ve dışarıda kalan her ucuna yoğurtlu harçtan sürerek tepsinin içine harcın üzerini örtecek şekilde katlayın. Üçüncü yufkayı da yerleştirip üzerine kabaklı iç harcın tamamını koyun, 2. yufkada yaptığınız işlemi uygulayın. Son olarak ilk yufkanın dışarıda kalan kısımlarının üzerine yoğurt sürerek içe doğru katlayın ve kalan yoğurtlu harcı üzerine sürün.180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Dağılmaması için ılıkken dilimleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder