Malzemeler
200g tereyağı
2 paket bitter çikolata
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker ya da pudra şekeri
1 su bardağı fındık
Hazırlanışı
Varsa mikrodalgada yoksa benmaride bitter çikolatayı eritin.Çikolata eriyince içine oda sıcaklığında tereyağını ekleyin ve iyice karıştırarak ılınmaya bırakın. Derin bir kâseye yumurtaları kırın ve içine şekeri ekleyerek kabarmamasına özen göstererek çırpın. Yumurta ve şeker iyice karışınca içine unu ve kakaoyu ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırın. Hamura çikolata ve tereyağı karışımını ekleyerek spatula yardımıyla karıştırmaya devam edin.Son olarak 1 su bardağı fındığı ekleyerek tekrar karıştırın. Hamur çikolata ile karışınca küçük kare bir fırın kabını ya da borcamı bir miktar tereyağı ya da sıvıyağ ile yağlayın.Hamur karışımını kalıba dökerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan browninizi oda sıcaklığına gelince dilimleyin, isteğe göre çikolatalı sos ve bir miktar fındık ile servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder