3 küçük elma
1 çubuk tarçın
6 diş karanfil
2 adet ıhlamur çayı poşeti ya da 1 avuç ıhlamur
Hazırlanışı
Elmaları yıkayıp 2 parçaya bölün, iç kısımlarına karanfil tanelerini saplayın. Elmalar büyük büyük ise 2 adet elmalı istediğiniz büyüklükte doğrayın ve aynı işlemi uygulayın.
Küçük bir tencereye tarçın, karanfil ve elmaları koyup üzerine 4 su bardağı su ekleyerek kaynatın.Tenceredeki su kaynayınca altını kısarak 5 dakika kadar kaynatın. Elma, tarçın ve karanfiller iyice kokusunu verince ıhlamur poşetlerini suya atın.Tencereyi ocaktan alıp çayın 5 dakika demlenmesini bekleyin. Süzüp fincanlara aldığınız çayı bal ile tatlandırarak servis yapın.
Küçük bir tencereye tarçın, karanfil ve elmaları koyup üzerine 4 su bardağı su ekleyerek kaynatın.Tenceredeki su kaynayınca altını kısarak 5 dakika kadar kaynatın. Elma, tarçın ve karanfiller iyice kokusunu verince ıhlamur poşetlerini suya atın.Tencereyi ocaktan alıp çayın 5 dakika demlenmesini bekleyin. Süzüp fincanlara aldığınız çayı bal ile tatlandırarak servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder