Malzemeler :
* 1 su bardağı kuru fasulye (1 gece önce önceden ıslatılıp bekletilmiş)
* 1 patates (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1 havuç (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1 büyük soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1 kereviz (küçük küpler halinde doğranmış, ben kullanmadım)
* 5-6 sapıyla birlikte kereviz yaprağı
* 2 domates (rendelenmiş veya çok küçük doğranmış)
* 5 diş sarımsak (küçük doğranmış)
* 8 yemek kaşığı zeytinyağ
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* Tuz
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 bardak su
* 1 çorba kaşığı salça
Yapılışı :
1. Düdüklü tencerenizin en altına havuçları sonra üzerine sırasıyla fasulye, soğan, kereviz, patates, domates ve sarımsağı koyun.
2. Üzerine tuz ve toz şekeri serpip zeytinyağını gezdirin.
3. Salçayla karıştırdığınız suyu döküp limon suyunu ekleyin.
4. En üste kereviz saplarını koyup kapağını kapatıp fasulyeler pişene kadar tencerenizin gerektirdiği şekilde pişirin.
Afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder