Malzemeler :
* 3 yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
* 3/4 su bardağı toz şeker
* 1,5 paket (120 gr bitter çikolata)
* 120 gr tereyağ
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 çorba kaşığı toz Türk kahvesi
* 1 paket vanilya
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 3 dolu çorba kaşığı un
* Üzerine hazır çikolata sos ve kakao
Yapılışı:
1. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
2. Yumurta sarılarını toz şekerle iyice çırpın.
3. Ayrı bir kapta yumurta akını bir tutam tuzla çırparak kar haline getirin.
4. Başka bir kapta un, kakao, kahve, vanilya ve tuzu eleyerek karıştırın.
5. Yumurta sarılı karışıma önce çikolatayı, sonra unlu karışımı ekleyip mikserle çırpın.
6. En son kar halindeki yumurta akını da ekleyip bir spatulayla yumurta aklarını çok söndürmeden karıştırıp yağladığınız kelepçeli kalıba döküp 180 derece fırında 60 dakika kadar pişirin. (tarifin orjinalinde su dolu bir tepsinin içinde 35 dakika pişirilmesi öneriliyor, bir dahaki sefer öyle de deneyeceğim.)
7. Kek soğuyunca üzerine çikolatalı sosu döküp, bir süzgeçle kakao serperek süsleyin.
Kıvamı oldukça tok ama nemli pastamsı çok hoş bir kek oluyor
Yanında dondurma iyi gider
Alternatif olarak üzerine çikolata sos dökmeyip sıcak olarak yanında krema veya dondurmayla + çikolata sosla da servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder