Malzemeler :
* Çilek / Muz
* 2 küçük paket (80 gr) istediğiniz tip çikolata (ben bitter kullanıyorum) (Yaklaşık 15 çilek için)
* 1 çay kaşığı tereyağ
* Süslemek için renkli şekerler, fıstık/badem vs..
* Yağlı kağıt
Yapılışı :
1. Çikolatayı benmari usulü eritip içine tereyağını ekleyin karıştırın. (Tereyağ eklediğiniz kaplama soğuduğunda daha parlak, daha çıtır ve daha pürüzsüz oluyor, daha kremamsı bir doku için çikolatayı benmaride değil, örneğin 50 gr ısıttığınız kremanın içinde de eritebilirsiniz)
2. Çilekleri yeşil kısımlarından saplarından tutarak erimiş çikolataya batırıp her tarafına bulanmasını sağlayın, birkaç saniye hafif sallayarak fazla çikolatanın çikolata kabına damlamasını sağlayın ve yağlı kağıdın üzerine serin. İsterseniz muzlar gibi çilekleri de teker teker şişlere batırıp bu şişler yardımıyla çikolataya batırabilirsiniz.
3. Meyveleri yağlı kağıdın üzerine serin ve 1-2 dakika sonra şekerlerle süsleyin. Hemen süslemeye çalışırsanız çikolata henüz çok akışkan olduğu için şeker üzerinden kayacaktır. Fıstığa veya benzeri bir şeye bulamak isterseniz de bir yağlı kağıda fıstıkları koyup fıstığın üzerinde döndürün.
4. Yağlı kağıdın üzerindeki meyveleri buzdolabında bir yarım saat bekletip çikolata donduktan sonra kağıttan çok kolaylıkla ayırabilirsiniz. Ben küçük çikolata kağıtlarında servis yaptım. Şişte yapıyorsanız uygun bir kabın içine alüminyum folyoyla kapladığınız yeşil çiçek süngeri veya yeşil salatayı yerleştirip şişleri çilekler üstte kalacak şekilde saplayarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder