7 Mart 2012 Çarşamba

PANNA COTTA -FRAMBUAZ SOSLU



Malzemeler :
* 150 ml krema
* 150 ml süt
* 10 gr toz jelatin
* 50 gr toz şeker
* 1 portakalın suyu
* 1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
* 1 paket vanilya
Sos için :
* 100 gr frambuaz
* 50 gr toz şeker
* 75 ml su


Yapılışı :
1. Krema, süt ve şekeri bir taşım kaynatıp vanilyayı ekleyin ve ocaktan alın.
2. Portakal suyu ve kabuğunu ekleyin
3. Jelatini çok az sıcak suda açıp ekleyin ve bir çıpma teli ile karıştırın.
4. Dökeceğiniz kapların içerisini su ile ıslatın. Kalıplar çok yüksek kenarlı olmasın, kolay çıkması açısından ben genelde tek kullanımlık alüminyum krem karamel kalıplarını kullanıyorum.
5. Karışımı kalıplara döküp en az 2-3 saat soğutun.
6. Sos için tüm malzemeleri bir tencerede kaynatın, soğuyunca blenderdan geçirin.
7. Soğuyan tatlıyı sıcak suya batırıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin üzerine sosu dökerek servis yapın.


Pratik olması açısından Dr Oetker'in küçük paketlerde satılan hazır soslarından da kullanabilirsiniz, 1 paketi 2 tatlıya paylaştırabilirsiniz.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder