13 Mart 2012 Salı

ÇÖREKOTLU KURABİYE

Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta (Sarısı dışı için)
Alabildiği kadar un
2 çay kaşığı tuz
Çörekotu

Hazırlanışı
Geniş bir kabın içine 3 su bardağı un koyulur ve ortası havuz gibi açılır.Margarin, tereyağı,süt ,kabartma tozu, tuz ve yumurtanın akı una ilave edilerek yoğurulur. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir.Hamur merdane yardımıyla açılır. Evdeki herhangi bir kalıp ile kesilerek tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilerek 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder