Malzemeler (2 kişilik) :
* 3 yumurta
* 1 patates (ince ince ve yarım halka şeklinde doğranmış)
* 1 soğan (ince ince ve yarım halka şeklinde doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı un
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı kaşar rende
* Tuz, karabiber
* 5 servis kaşığı sıvıyağ
Yapılışı :
1. 30 cmlik bir yapışmaz tavaya sıvıyağı iyice kızdırıp patatesleri yakmadan yumuşayıncaya kadar kızartın, tavadan alıp kağıt havlu üzerinde bekletin
2. Soğanları kavurun
3. Soğanlar kavrulurken bir çukur kapta yumurtaları çırpın, unu sütle eritip yumurtalara ekleyip, tuz, karabiber ve kaşar ile çırpın.
4. Kavrulan soğanlara yumurta karışımını döküp patatesleri ekleyin. Varsa tavanızın kapağını kapatın yoksa başka bir tencerenizinkini uydurmaya çalışın.
5. İstediğiniz kıvamda piştiğinde üzerine küçük doğranmış dereotu veya maydanozla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder