5 Mart 2012 Pazartesi

PESTOLU HELLİMLİ PATLICAN BOHÇASI

Malzemeler :
* 2 patlıcan
* Pesto sos
* Hellim peyniri (dilimlenmiş)
* Közlenmiş kırmızı biber
* Bulabilirseniz frenk soğanı, yoksa yeşil  soğan


Yapılışı :
1. Patlıcanları uzunlamasına ve kalın olmayacak şekilde doğrayıp 10 dakika tuzlu suda bekletip kurulayın.
2. Yapışmaz ızgara tavasında üzerlerine fırçayla çok az zeytinyağ sürerek önlü arkalı kızartın / pişirin, tavaya ayrıca yağ dökmeyin, patlıcan çok kurursa gerekirse pişerken fırçayla biraz daha yağ sürebilirsiniz.
3. Hellimleri kızartıp 4'e bölün
4. Közlenmiş biberleri uzun ince şeritler halinde doğrayın.
5. Patlıcanın üzerine bir çay kaşığı yardımıyla pesto sos sürün, uzunlamasına biberi koyun, enine hellimi koyun ve dikdörtgen / kare olacak şekilde sarıp soğanla bağlayın.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder