4 yumurta
1 su bardağı toz şeker (reçel kullanmayacaksanız 1,5 su bardağı şeker)
1 portakalın suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı sıvıyağ
3-3,5 su bardağı bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Yarım su bardağı yoğurt
İsteğe göre 2 yemek kaşığı kako
1 su bardağı toz şeker (reçel kullanmayacaksanız 1,5 su bardağı şeker)
1 portakalın suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı sıvıyağ
3-3,5 su bardağı bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Yarım su bardağı yoğurt
İsteğe göre 2 yemek kaşığı kako
Hazırlanışı
Şeker ve yumurtayı bembeyaz olup (şeker tamamen eriyene kadar) ve yumurta kabarana kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin. Kakao, portakal suyu, portakal kabuğu ve unu ekleyerek pürüzsüz ve akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın. En son vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek 1 dakika daha karıştırın.Kek kalıbını yağlayın ve hamuru kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin. Pişip pişmediğini kürdan yada bıçak yardımı ile anlayabilirsiniz. Dağılmaması için kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve portakal reçeli ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder