13 Mart 2012 Salı

MAHLEPLİ KURABİYE

Malzemeler
2 yumurta (1 yumurtanın sarısı kurabiyelerin üzerine ayrılacak)
125 gr. margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1/2 limon suyu
Aldığı kadar un
2-3 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


Hazırlanışı
Çukur bir kaba 1 yumurta ve 1 yumurtanın akı konulur. Üzerine diğer malzemeler eklenir ve yoğumaya başlanır. Unun kıvamını tutturabilmemek için azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. En son kırmızı biber eklenir ve yoğrulmaya devam edilir.Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edince, elle şekil verilerek(yuvarlak veya örgü) yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm. aralıklarla dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek, 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir.

Not: Daha parlak bir görünüm elde etmek için üzerine süreceğimiz yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyerek sürmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder