19 Mart 2012 Pazartesi

PATLICANLI BULGUR PİLAVI

Malzemeler :
* 1 ölçü bulgur
* 2 ölçü + 2 çorba kaşığı kaynar su
* 1 patlıcan (uzunlamasına 4'e bölünüp küçük küçük dilimlenmiş)
* 1 soğan (küçük doğranmış)
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 3 servis kaşığı sıvıyağ
* Tuz, kuru nane, kimyon


Yapılışı :
1. Patlıcanları alacalı soyup dilimleyip 15 dk tuzlu suda bekletin
2. Tencereye sıvıyağı koyup kızdırın, patlıcanları kurulayıp yağda karıştırarak yumuşayıncaya kadar biraz kızartın.
3. Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun ve bulguru ekleyip biraz çevirin.
4. Sıcak suyunu da salçayla karıştırıp dökün ve tuz ve tercihinize göre nane ve kimyonu serpin ve tencerenin kapağını kapatın.
5. Pilav suyunu çekince karıştırın tereyağını ekleyin, 2 dakika sonra ocağı kapatın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder