Malzemeler
4 adet tavukgöğsü
4 ince dilim kaşar peyniri
4 dilim salam ya da jambon
1 çırpılmış yumurta
1 kâse un
1 kâse galeta unu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Tavuk göğüslerini alırken incelttirin.Tavuk göğüslerini tuz ve karabiberle serperek önlü arkalı tatlandırın,tezgâha yayın. Ortasına ince dilimlenmiş kaşar peynirini ve salamı yerleştirerek sarın. Kürdan takarak açılmasını engelleyin.Sardığınız tavukları önce una, sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayın.Tüm tavuklara aynı işlemi uyguladıktan sonra tavukları önlü arkalı kızartın.Fırını 180 dereceye ayarlayın. Isınan fırında yaklaştık 15 dakika pişirin.İster bütün isterseniz de dilimleyerek servis yapın.
Not: Tavuk sarmayı dilerseniz farklı sebzeler ilede khazırklayabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder