1 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
Domates sos için;
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı ketçap
tuz
Karabiber
Kekik
Üzeri için;
Salam
Sosis
Sucuk
Mantar
Domates
Yeşil-Kırmızı biber
Mısır
Bolca Kaşar Peynir
Hazırlanışı
Öncelikle yufkaya sürmek için sıvıyağ,süt ve yumurtayı çırpın. Çok az yağlanmış tencereye yufkayı serin ve her tarafını hazırladığınız sütlü karışım ile ıslatın. Tencerenin dışından sarkan kısımları içeri toplayarak ve yurkayı sütlü karışım ile ıslatmaya devam ederek tüm yufkayı tencerenin içerisine toplayın. (eğer daha kalın bir taban isterseniz tencerenin büyüklüğüne göre 2 yufka kullanabilirsiniz.)
Yufkanın üzerine domates sosunu bolca sürdükten sonra Malzemeleri minik minik dilimleyip çiğ olarak üzerine yerleştirin. En üste üzerini kaplıcak kadar kaşar peyniri serpip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Önce yüksek ateşte 1-2 dakika pişirip ocağın altını kısıyoruz ve kaşarlar eriyene kadar 20-25 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder