13 Mart 2012 Salı

DEREOTLU KURABİYE

Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta (1 tanesinin sarısı kurabiyelerin üzerine)
5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tuzu
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet ince kıyılmış dereotu
Susam ya da çörekotu


Hazırlanışı
Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2’şer santim aralıklarla dizin.Tüm hamur bittiğinde ayırdığınız yumurta sarısı çırpın ve bir fırça yardımıyla kurabiyenin üzerine sürün.Son olarak susam serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Oda sıcaklığına gelince tepsiden alarak servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder