Malzemeler
3 yufka
2 ortaboy patates
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rende kaşar peynir
Pulbiber
Tuz
Hazırlanışı
Patatesleri rendeleyin, baharatlarını ilave ederek tereyağında soteleyin. Yumurta, yoğurt ve sotelediğiniz patatesleri iyice karıştırın. Yufkayı tezgaha serin, üzerine patatesli harçtan yayın. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Rulo şeklinde sıkıca kıvırın. Derin dondurucuda 30 dakika dinlendirin. Dolaptan çıkarıp 2 parmak eninde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder