13 Mart 2012 Salı

KABAKLI KİŞ

Malzemeler
12 adet milföy hamuru
2 yemek kaşığı tereyağı

3 kabak
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
100 gr beyaz peynir (ezilmiş)
100 gr taze kaşar peyniri rendesi

Karabiber
Tuz
Beşamel sos için: (Hazır toz beşamel sostan hazırlamayacaksanız)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt


Hazırlanışı
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana  kadar bekletin. Borcam yada kelepçeli kalıbınızı tereyağı ile yağlayarak milföyleri tüm kalıbı kaplayacak şekilde döşeyin ve çatal kullanarak hamurda delikler açın.
Beşamel sos için:Tereyağını tencereye alın ve eritin, içine unu koyarak rengi koyulaşıp kokusu çıkana kadar kavurun. İçine sütü azar azar ekleyin ve çırpıcı ile hızlıca karıştırın. Koyulaşana kadar orta ateşte pişirin ve ocaktan alın.(Hazır toz beşamel kullanacaksanız tarifine göre hazırlayın.)

Ayrı bir kapta 2 orta boy kabağı rendeleyin, ince kıyılmış maydanoz, dereotlarını ve peynirleri baharatları da ekleyerek beşamel sosa ekleyin. Tüm karışımı milföy hamurundan hazırladığınız kiş tabanının üzerine dökün. Kalan son kabaktan ince dilimler kesin ve üzerini süsleyin. 190 derede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder