14 Mart 2012 Çarşamba

CHEESECAKE BROWNIE


Malzemeler : 
Önce brownie için gerekli miktar, ikinci aşamada da Labneli karışım için gerekli miktarı belirtebilmek için ... + ... şeklinde yazıyorum
* 8+2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 cup (bardak) + 2 çorba kaşığı un
* 1+1/4+1/4 cup  (bardak) toz şeker
* 3+1 yumurta
* 1/4 cup (bardak) kakao
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
* 1+1 paket vanilya
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 226 gr istediğiniz çeşit çikolata (küçük doğranmış)
* 113 gr Pınar Labne

Yapılışı :
1. Yaklaşık 20 cmlik kare borcamınızı yağlayın tabanını ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayıp kağıdın üzerine de hafifçe yağ sürüp kakao serpin ve fazlasını silkeleyin
2. Bir kapta 1 un, kakao, kabartma tozu, 1 vanilya, ve tuzu eleyerek karıştırın.
3.8 kaşık tereyağ ve çikolatayı birlikte benmari usulü eritin tamamen eriyince benmariden alıp içine önce 1+1/4 şekeri, sonra 3 yumurtayı ve en son unlu kakaolu karışımı ekleyerek her eklemede iyice karışmalarını sağlayın. Unu ekledikten sonra çok uzun süre karıştırmayın.
4. Labneli karışım için de; 2 kaşık tereyağı Labne ile karıştırın. 1/4 şekeri, 1 yumurtayı, 2 kaşık unu ve 1 vanilyayı ekleyip karıştırın.
5. Borcamınıza mozaik kek yapar gibi dönüşümlü olarak brownie karışımı ve Labneli karışımından döküp en sonunda bir şiş veya çatal yardımıyla spiraller yaparak malzemelerin şekillenmesini sağlayın.
6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında bir kürdanla kontrol ederek 50-60 dakika pişirin.

Kare dilimleyerek çikolatalı sos ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder