14 Mart 2012 Çarşamba

FIRINDA PEYNİRLİ / SUCUKLU EKMEKLER

Malzemeler :
* Düzgünce dilimlenmiş bayat ekmek veya çok taze olmayan buzdolabında beklemiş tost ekmekleri 4'e bölünmüş
* 3-4 dilim beyaz peynir (çatalla ezilmiş)
* 1/2 su bardağı kadar kaşar rende
* 1 çorba kaşığı tereyağ (yumuşamış)
* 1 yumurta
* 2 çorba kaşığı süt
* Birkaç dilim sucuk
* Kekik, toz fesleğen, pul biber


Yapılışı:
1. Bir kasede bir çatal yardımıyla peynirleri tereyağ, süt ve yumurta ile iyice karıştırın.
2. Fırın telinin veya tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip ekmekleri dizin. Üzelerine her tarafına gelecek şekilde güzelce peynirli karışımı sürün. Bir kısmının üzerine birer dilim sucuk yerleştirin.
3. Fırının en üst rafında, 200 derecede peynirler kızarıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.
4. Üzerine tercihinize göre baharatlardan serperek sıcak servis yapın


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder