9 Şubat 2012 Perşembe

AHUDUDU GÜZELİ

Malzemeler :
·         113 gr tereyağ oda sıcaklığında yumuşamış
·         1 cup toz şeker (±=1 su bardağı)
·         3 yumurta
·         1 cup elenmiş un (±=1 su bardağı)
·         ½ çay kaşığı tuz
·         1 paket vanilya
·         ½ çay kaşığı kabartma tozu
·         2 bardak ahududu (donuk olandan kullanıyorsanız, bir tel süzgeçte iyice çözülsün ve suyunu mümkün olduğunca akıtın ve kağıt havluyla kurulayın)
·         2 kaşık nişasta
·         Varsa 2 damla ahududu aroması
·         Tikveşli krema

Yapılışı :
1.    Tereyağ ve şekeri krema haline gelinceye kadar mikserle çırpın
2.    Her seferinde çırpmaya devam ederek yumurtaları teker teker ekleyin
3.    Ahududu aromanız varsa bu karışıma 2 damla damlatın
4.    Başka bir kapta un, tuz, vanilya, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin ve karıştırın
5.    Sıvı karışımla unlu karışımı mikserle iyice karıştırın.
6.    Büyük olmayan bir fırın kabını yağlayıp hamuru içine dökün
7.    Ahududuları biraz nişasta veya unla karıştırıp (çok dibe çökmesinler diye) hamurun üzerine yerleştirin
8.    180 derece fırında 45-50 dakika pişirin
9.    Servis yapmadan önce kremayı 3-5 dakika mikserle çırpıp katılaştırın
10. Tatlıyı kaptan kaşıkla alarak ya da bıçakla keserek yanında çırpılmış kremayla servis yapın.

Ahududu yerine böğürtlen veya vişneyle de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder