17 Şubat 2012 Cuma

ARNAVUT CİĞERİ

Malzemeler :
·         500 gr kuzu ciğeri (küp küp doğranmış) (iyice una bulayın)
·         4-5 küp küp doğranmış patates (ciğerlerin boyutuna yakın bir şekilde küp küp doğranmış)
·         1 kuru soğan
·         2 çay kaşığı sumak
·         2 çay kaşığı kimyon
·         2 çay kaşığı toz kırmızı biber
·         Tuz
·         Kızartmak için biraz bol sıvıyağ


Yapılışı :
1.    Soğanı yarım halka şeklinde ince ince doğrayıp biraz tuz ve 1 çay kaşığı sumak ile iyice karıştırın ve biraz beklemeye bırakın
2.    Sıvıyağı çok iyi kızdırıp önce patatesleri kızartın ve bir kağıt havlu üzerine alın sıcakken tuzlayın
3.    Ardından kızgın yağa güzelce una buladığınız ciğerleri atın ve arada çevirerek kızartın. Hızlı kısmı çok önemli, yaklaşık 5 dakikada pişiyor, uzun tutarsanız ciğer sertleşir
4.    Kızaran ciğerleri de kağıt havlu üzerine alın tuzlayın ve patateslerle karıştırın
5.    Servis tabağına alıp üzerine kimyon sumak ve toz kırmızı biber serpin ve soğanları ister tabağın kenarlarına yayın ister ciğerle karıştırın
6.    Sıcak yiyecekseniz yanında salçalı bulgur pilavı ile servis yapın.

Alternatif olarak kuru soğan hiç kullanmayıp üzerine yeşil soğanı küçük küçük doğrayarak ta servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder