· Ayıklanmış enginar (limonla ovulup unlu limonlu suda bekletilmiş)
· Her enginar için 2 servis kaşığı kadar havuç bezelye patates garnitür (pratik olması açısından dondurulmuş tercih ediyorum)
· Her enginar için 6-7 arpacık soğan
· Enginar başına 1 çay kaşığıtoz şeker
· Tuz
· 3-4 servis kaşığı zeytinyağ
· Yaklaşık 5-6 enginar için ½ limon suyu
· Sıcak su
· Dereotu
Yapılışı :
1. Yayvan bir tencerede zeytinyağını ısıtıp arpacık soğanları ekleyin ve çevirin
2. Soğanlar yumuşamaya başlayınca garnitürleri ve 1su bardağı bardağı sıcak suyu ekleyip havuçlar biraz yumuşayıncaya kadar pişirin
3. Tencereye enginarları çukur kısınları üstte kalacak şekilde dizin ve garnitürleri enginarların çukur kısımlarına pay edin
4. Toz şeker ve tuzu serpin, limon suyunu gezdirin, mutlaka gerekecektir 1 – 1,5 bardak daha sıcak su ekleyin
5. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin, bıçakla kenarından kontrol edebilirsiniz.
6. Üzerinde dereotuyla servis yapın
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder