28 Şubat 2012 Salı

TAHİNLİ KURABİYE


Malzemeler :
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 200 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ
  • 1 yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un (miktar değişebilir)
  • Üzeri için ince çekilmiş ceviz
Yapılışı : 
  1. Şekeri ve tahini karıştırın.
  2. Tereyağı, vanilya ve yumurta sarısını ekleyip tekrar iyice karıştırın.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyin ve her eklemeden sonra hamuru yoğurun, sertçe bir hamur elde edin. Hamur yoğurdukça toparlanacak, çok yumuşak olmayacak çok sert te olmayacak
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, önce çırpılmış yumurta akına sonra da cevize bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
  5. 175 derecede önceden ısınmış fırında (yaklaşık 25-30 dk) kızartmadan pişirin, soğuyunca tepsiden alıp servis edin.Sıcakken almaya çalışmayın, dağılır.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder