Malzemeler :
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tahin
- 200 gr oda ısısında yumuşamış tereyağ
- 1 yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un (miktar değişebilir)
- Üzeri için ince çekilmiş ceviz
- Şekeri ve tahini karıştırın.
- Tereyağı, vanilya ve yumurta sarısını ekleyip tekrar iyice karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin ve her eklemeden sonra hamuru yoğurun, sertçe bir hamur elde edin. Hamur yoğurdukça toparlanacak, çok yumuşak olmayacak çok sert te olmayacak
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, önce çırpılmış yumurta akına sonra da cevize bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
- 175 derecede önceden ısınmış fırında (yaklaşık 25-30 dk) kızartmadan pişirin, soğuyunca tepsiden alıp servis edin.Sıcakken almaya çalışmayın, dağılır.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder