20 Şubat 2012 Pazartesi

BAHARATLI PATATES

Malzemeler
3 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağ
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz

Hazırlanışı
Sos malzemelerini karıştırıp, üzerini örterek 10-15 dakika dinlendirin. Fırını, patatesleri pişireceğiniz tepsiyle beraber 200 derecede ısıtmaya başlayın.Patateslerin kabuklarını fırçalayarak yıkayın.Mümkün olduğunca ince, birbirlerinden kopmayacak şekilde dilimleyin. Sosu patatesin içine ve dışına fırça yardımı ile sürün.Kalan sosu patateslerin üzerlerine gezdirin. Isıtılmış fırındaki pişirme kabına patateleri alarak alüminyum folyo ile üzerini kapatarak 1 saat pişirerek servis yapın.



Not: Patatesleri dilimlerken bıçak kayıp kopmalarına neden olabiliyor. Patatesi iki kalemin arasına yerleştirerek dilimlemeniz kopmaları engelleyecektir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder