Malzemeler
3 kaşık tereyağ
1 çay bardağı doğranmış soğan veya 10 arpacık soğan
2 bardak doğranmış mantar
3 kaşık un
1 bardak tavuksuyu( veya su)
1 bardak süt
2 bardak doğranmış tavuk eti
1 avuç bezelye
Tuz
Karabiber
Kekik
Fesleğen
Hazırlanışı
Tereyağını eritin. Soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayıncva mantarları ilave edin. Baharatlarını serpin. Mantarlar kahverengileşmeden unu ilave ederek 2-3 dakika kavurun.Tavuk suyunu ve sütü ilave edin. Ateşi biraz arttırarak karıştırın. Tavuğu ve bezelyeyi ekleyin. Ateşi kısarak kremanın koyulaşmasını ve tavuğun pişmesini sağlayın. Fesleğen ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder