17 Şubat 2012 Cuma

TAVUKLU KESTİRME ÇORBASI

Malzemeler
1 tavuk göğüs
5-6 bardak su
5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 limon
tuz Karabiber
Sos için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber

Hazırlanışı
Tavuk Göğsü 5-6 bardak su ile biraz tuz eklenerek haşlanır. Haşlanan tavuk göğsü alınarak, uzun incecik şeritler olacak şekilde tiftifklenir. Hazırlanan et kaynamakta olan suya tekrar ilave edilir. Bir kase içerisinde 5 kaşık un,1 yumurta ve 1 limon suyu biraz karabiber eklenerek iyice çırpılır. Tencerenin içerisinden alınan bir miktar su ile yumurtalı karışım ılıklaştırılır ve kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek çorbanın koyu bir kıvama gelmesi sağlanır. 5 dakika kaynatılarak kapatılır. Sos için teryağ eritilerek kırmızıbiber ilave edilip kızdırılır. Servis tabağına alınan çorbalara ilave edilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder