Malzemeler : (2-3 kişilik)
· 1 ölçü pirinç
· 1,5 ölçü + 2 yemek kaşığı kaynamış su
· 1 havuç rendelenmiş
· 1 su bardağı konserve bezelye (bir tel süzgeçte temiz suyla yıkayıp suyunu iyice süzüp bekletin)
· 1 servis kaşığı sıvıyağ
· 1 çorba kaşığı tereyağ
· 1 tatlı kaşığı et / tavuk bulyon (toz tercih ediyorum)
· Tuz
· 1 kesme şeker
Yapılışı
1. Pirinci ılık suyla tel süzgecin içinde unu akana kadar ovuşturarak yıkayın
2. Bir kapta üzerini geçecek kadar kaynamış suda üzerine tuz ekleyerek 30 dk ıslatın
3. Teflon veya yapışmaz özellikli pilava uygun bir tencereye sıvıyağı koyup ısıtın, rendelenmiş havucu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
4. Pirinci iyice süzüp ekleyin ve 3 dakika kadar daha karıştırarak kavurun
5. Kaynamış suyun içine et / tavuk tozunu karıştırıp pirincin üzerine dökün, hafifçe 1 kere karıştırın, çok karıştırmayın pirinçler yapıştır
5. Tuzunu ekleyin
6. Tencerenin ortasına 1 kesme şeker koyup kapağı kapatın, ocak en kısık ateşte olsun
7. Pilav suyunu çekinceye kadar kapağını açmayın, karıştırmayın
8. Suyunu çekip hafif cızırtı duymaya başladığınızda bezelyeleri ve tereyağını küçük küçük kesip ekleyin, biraz karıştırın
9. Ocağın altını kapatın ve tencere ile kapak arasına 2 katlı bir kağıt havlu koyarak pilavı en az 5 dk demlenmeye bırakın
5. Kaynamış suyun içine et / tavuk tozunu karıştırıp pirincin üzerine dökün, hafifçe 1 kere karıştırın, çok karıştırmayın pirinçler yapıştır
5. Tuzunu ekleyin
6. Tencerenin ortasına 1 kesme şeker koyup kapağı kapatın, ocak en kısık ateşte olsun
7. Pilav suyunu çekinceye kadar kapağını açmayın, karıştırmayın
8. Suyunu çekip hafif cızırtı duymaya başladığınızda bezelyeleri ve tereyağını küçük küçük kesip ekleyin, biraz karıştırın
9. Ocağın altını kapatın ve tencere ile kapak arasına 2 katlı bir kağıt havlu koyarak pilavı en az 5 dk demlenmeye bırakın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder