Malzemeler
500 gr kıyma
1 soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardak süt
Sıvıyağ
Sos için:
200 ml krema
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı kavrulmuş un
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı doğranmış dereotu
Hazırlanışı
Kıyma,soğan,ekmekiçi,tuz,karabiber ve sütü yoğurun, yuvarlak şekil vererek kızgın yağda kızartın. Sosu hazırlamak için kremayı sos tenceresine alın. Üzerine süzme yoğurdu, limon suyunu ve unu ekleyerek orta ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin. 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alarak içine dereotu ekleyerek karıştırın. Köfteleri sos ile birlikte servis edein.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder