17 Şubat 2012 Cuma

TUZLU KURABİYE

Malzemeler :
·         60 gr tereyağ oda sıcaklığında
·         1/2 çay bardağı zeytinyağ
·         1/2 kahve fincanı sirke
·         1 yumurta sarısı oda sıcaklığında
·         1 yumurta beyazı oda sıcaklığında
·         1/2 paket kabartma tozu
·         1/2 çay kaşığı tuz
·         1 tatlı kaşığı toz şeker
·         Aldığı kadar un
·         Üzerine susam/haşhaş/çörekotu/ kuru dereotu

Yapılışı :
1.    Yumurtanın beyazı hariç tüm malzemeleri karıştırıp unu azar azar ekleyerek hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
2.    İsterseniz kalıpla isterseniz elle şekil verin
3.    Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta akı sürün ve istediğiniz baharatı serpin.
4.    İsterseniz hamurun bir kısmına kuru veya taze dereotu ve biraz beyaz peynir karıştırarak dereotlu kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.
5.    175 derece fırında yarım saat kadar pişirin.
İlk piştiği gün güzel gevrek ağızda dağılan tam bir pastane kurabiyesi olacak. 2. günden itibaren  biraz yumuşayacak bu sebeple günlük tüketilmesi tavsiyedir..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder