2 kg balkabağı
3 su bardağı şeker
1-1,5 su bardağı ceviz
4 çorba kaşığı esmer şeker
150 gr krema (isteğe bağlı)
1/2 adet muskat(isteğe bağlı)
4-5 dal taze nane (süsleme için)
5-6 adet karanfil
Hazırlanışı
2 kg temizlenmiş balkabağını dilim dilim doğrayın ve yayvan bir tencereye yerleştirin. 3 bardak şekeri, kabakların üzerine dökün.
Balkabaklarını orta ateşte, tencerenin kapağı yarım kapalı sonra tamamen açık şekilde pişirin. Suyuna 5-6 karanfil atın. 30 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda kabaklar suyunu çekmiş ve yumuşamış olacaktır. Soğuduktan sonra çukur bir kapta çatal veya ezici yardımıyla ezelim.
Bu arada bir tavada 4 çorba kaşığı esmer şeker ve 2 çorba kaşığı suyu iyice karıştırarak kısık ateşe alın. Şeker iyice eriyince içine gelişigüzel kırdığınız cevizleri ilaverek karıştırın. Yağlı kağıt üzerine serin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra cevizleri birbirlerinden ayırmak için avuçlayarak kırın.
Yuvarlak ya da kare kelepçeli kek kalıbına kabak püresini pürüzsüz olacak şekilde yerleştirin. Üzerine de ceviz krokanlarınızı dilediğiniz şekilde yerleştirin.
İyice çalkaladığınız kremayı cevizden oluşturduğunuz setlerin aralarına dökebilirsiniz. Son olarak dilerseniz muskat rendesi serpip, nane yaprakları ile süsleyerek kelepçeli kalıbınızı çıkararak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder