22 Şubat 2012 Çarşamba
FIRIN POŞETİNDE BÜTÜN TAVUK
Malzemeler :
* 1 bütün tavuk
* 6 küçük taze patates (ortadan ikiye bölünmüş)
* 1 çay bardağı bezelye
* 1 havuç (halka halka doğranmış)
* 3 diş sarımsak (ortadan ikiye bölünmüş)
* 1 büyük soğan (4'e bölünmüş veya 10 arpacık soğan )
* 3-4 kestane mantarı (doğranmış)
* 1 kırmızı biber (halka halka doğranmış)
* 1 yemek kaşığı toz biberiye veya 2-3 dal taze biberiye
* 1 tatlı kaşığı tarhun otu
* 3 defne yaprağı
* Tuz
* Karabiber
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 bardak sıcak su
* 1 yemek kaşığı un
Yapılışı :
* Tavuğun içini dışını iyice yıkayıp kurulayın
* Bir kapta tüm sebzeleri tüm baharatlarla harmanlayın
* Fırın poşetine 1 yemek kaşığı un döküp her tarafına bulaşmasını sağlayın ve fazlasını geri dökün
* Poşetin içerisine baharatlanmış sebzeyi ve tavuğu koyup üzerine salçayla karıştırdığınız sıcak suyu dökün ve poşetin ağzını burkarak içinden çıkan bantla iyice kapatın.Poşetin içinde az bir hava boşluğu kalsın, tam tavuğa yapışmasın.
* Poşeti fırın tepsisine veya büyük bir borcama yerleştirin malzemelerin rahat yerleşmiş olmasını sağlayın ve üstte kalan kısmının çeşitli yerlerine iğne veya kürdan batırıp 8-10 tane delik açın.
* 200 derece fırında bu şekilde 45 dk pişirin. Sonra poşeti keserek dikkatlice çıkartın ve tavuğun üstüne bıçakla 2-3 çizik atıp ızgara+fırın modunda 10'ar dakika önlü arkalı tavuğun iyice kızarmasını sağlayın.
Afiyet olsun ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder