16 Şubat 2012 Perşembe

FIRINDA SİMİT KANEPELERİ

Malzemeler: (2 kişi için)
·         2 simit
·         2 yemek kaşığı sızma  zeytinyağ
·         1 çay kaşığı toz fesleğen
·         Kaşar peyniri
·         Zeytin ezmesi
·         Sucuk(ince inceyarım ay şeklinde doğranmış)

Yapılışı
1. Simitleri arasına sandviç yapacakmış gibi ortadan 2ye bölün, her bir halkayı da 4’e bölün toplam 16 parça simit oldu
2. Fesleğeni zeytinyağıyla karıştırın
3. Bir fırın teline yağlı kağıt serip üzerine yağlı kağıt serin ve simitleri susamlı kısımları altta beyaz kısımları üstte kalacak şekilde dizin.
4. Bir kısmına çay kaşığıyla fesleğenli zeytinyağ gezdirin ve üzerlerine uygun bir şekilde keserek kaşar peyniri koyun
5. Bir kısmına zeytinyağ sürmeden sadece zeytinezmesi sürün
6. Bir kısmına da yine zeytinyağ sürmeden sucukları ve üzerine kaşar peyniri koyun ve biraz kırmızı toz biber serpin.
7. 200 derece önceden ısıtılmış fırının üst rafında  kaşarlar eriyip simitler ısınana kadar yaklaşık  10-15 dk pişirin

Afiyet olsun ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder