Malzemeler :
* 6 adet tavuk göğüs (çok ince dövülmüş)
* 500 gr doğranmış ıspanak (ben Superfresh donuk olanını tercih ediyorum)
* 1 soğan (küp küp doğranmış
* 1 çay kaşığı karbonat
* Muskat rendesi
* Galeta unu
* 2 yumurta çırpılmış
* Tuz, karabiber
* Sıvıyağ
* Kaşar rendesi
* Kırmızı toz biber
Yapılışı :
1. Bir tavaya sıvıyağı koyup soğanları kavurun, ıspanağı ve 1 çay kaşığı karbonatı ekleyin biraz muskat rendesi serpin. Ispanaklar suyunu verip tekrar çekinceye kadar pişirin ve tuzunu ekleyin.
2. Pişen ıspanakları tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz tavukların üzerine yayıp rulo şeklinde sıkıca sarın ve kürdanlarla tutturun.
3. Tavada sıvıyağı kızdırın ve sarılmış tavukları önce galeta ununa sonra yumurtaya ve tekrar galeta ununa batırarak kızartın.
4. Pişen tavukları halka halka dilimleyerek ve üzerine kaşar rendesi ve kırmızı biber serperek servis yapın.
Alternatif olarak ıspanağa krema ve / veya mantar ekleyebilirsiniz.
Alternatif pişirme yöntemi olarak da yumurta ve galeta ununa bulamayıp fırında bir borcamın içinde üzerine beşamel sos döküp son 15 dakikasında kaşar rendeleyerek 200 derecede 35-40 dakika pişirebilirsiniz
Afiyet Olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder