1/2 kg pırasa
2 havuç
1-2 yemek kaşığı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2,5 su bardağı su
1/2 limonsuyu
1 kesme şeker
Tuz
Hazırlanışı
Pırasaları ve havuçları temzileyip ister verev ister yuvarlak dilimleyin. Zeytinyağında önce havuçları kokusu çıkana kadar kavrun. Ardından pırasaları ekleyerek diriliğini kaybedene kadar kavurun. Pirinci ekleyin. Ardından su,şeker ve tuzunu ilave ederek karıştırın. Son olarak limon suyunu ekleyerek kapağı kapalı halde orta ateşte 30-35 dk kadar pişirin. ara sıra malzemelerin yer değiştirmeleri için kulplarından tutarak sallayın.
Pişirdikten sonra kendi tenceresinde soğutun. Ardından servis tabağına alarak servis yapın.
Not: Pirinçler suyunu çekerse sıcak su ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder