23 Şubat 2012 Perşembe

ÇİKOLATALI MİLFÖY BÖREK

Malzemeler :

* Milföy hamuru (Kare)
* İstediğiniz tip çikolata (çok küçük parçalara bölmeyin, paket çikolata kullanıyorsanız karelere ayırın)
* Nutella
* Yumurta sarısı
* Pudra şekeri

Yapılışı :

1. Milföy hamurunu buzluktan çıkarıp biraz yumuşamaları için 10 dk kadar bekletin.
2. Hamurun orta kısmına 1 çay kaşığı kadar Nutella sürün ve üzerine 2 küçük kare çikolata yerleştirin kenarlara çok gelmemesine özen gösterin.
3. Hamuru üçgen bir şekilde kapatın ve kenarlarını çatalla iyice bastırın.
4. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde dizin
5. 210 derecede 20-25 derecede pişirip fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri döküp servis yapın.


5 çayının yanında da çok güzel gider..

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder