16 Şubat 2012 Perşembe

TEL ŞEHRİYELİ PİLAV

Malzemeler:

·         1 ölçü pirinç
·         3 avuç tel şehriye
·         1,5 ölçü kaynamış su
·         1 servis kaşığı sıvıyağ
·         1 çorba kaşığı tereyağ
·         1 tatlı kaşığı et / tavuk bulyon (toz tercih ediyorum)
·         Tuz
·         1 kesme şeker

Yapılışı
1. Pirinci ılık suyla tel süzgecin içinde unu akana kadar ovuşturarak yıkayın
2. Bir kapta üzerini geçecek kadar kaynamış suda üzerine tuz ekleyerek 30 dk ıslatın
3. Teflon veya yapışmaz özellikli pilava uygun bir tencereye sıvıyağı koyup ısıtın, tel şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın, rengi dönmeye başladıktan sonra pirinci iyice süzüp ekleyin ve beraber karıştırarak şehriyenin rengi koyulaşıncaya kavurun
4. 1.5 ölçü kaynamış suyun içine et / tavuk tozunu karıştırıp pirincin üzerine dökün, hafifçe 1 kere karıştırın, çok karıştırmayın pirinçler yapıştır
5. Tuzunu ekleyin
6. Tencerenin ortasına 1 kesme şeker koyup kapağı kapatın, ocak en kısık ateşte olsun
7. Pilav suyunu çekinceye kadar kapağını açmayın, karıştırmayın
8. Suyunu çekip hafif cızırtı duymaya başladığınızda tereyağını küçük küçük kesip ekleyin, biraz karıştırın
9. Ocağın altını kapatın ve tencere ile kapak arasına 2 katlı bir kağıt havlu koyarak pilavı en az 5 dk demlenmeye bırakın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder