Malzemeler: (2-3 kişilik)
· 1 bütün tavuk veya 2 büyük derili kemikli tavuk göğüs
· 1 soğan 2ye bölünmüş
· 2 diş sarımsak 2ye bölünmüş
· 2 adet defne yaprağı
· 1 tatlı kaşığı toz biberiye
· ½ tatlı kaşığı toz tarhun
· 1 tatlı kaşığı tavuk bulyon toz
· Tuz , karabiber
· 4 avuç tel şehriye
· İsterseniz minik küpler halinde doğranmış 1 patates ve 1 havuç
· 6-7 bardak kaynamış su
Yapılışı
1. Tavuğu yıkayıp bir tencereye alın, tüm baharatları, (varsa baharatların tazelerini de kullanabilirsiniz)soğanı sarımsağı koyup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar kaynamış suyu ekleyip haşlayın.
2. Haşlanan tavuğu tencereden alıp suyu bir tel süzgeç yardımıyla başka bir tencerenin içine süzün. (Çorbayı hemen yapmayacaksanız bu haşlanmış tavuk suyunu soğuduktan sonra kapaklı bir kapta derin dondurucuda saklayabilirsiniz.)
3. Süzülmüş tavuk suyunu kaynatıp içine isterseniz küp küp doğranmış havuç ve patatesi atıp onlar yumuşarken de tel şehriyeyi atın ya da sadece tel şehriyeyle 10 dk şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Tadına ve kıvamına bakıp gerekiyorsa 1 bardak daha kaynamış su ekleyin
5. İsterseniz haşladığınız tavuktan küçük parçalar didikleyerek çorbanın içine atabilirsiniz.
6. Benim tercihim servis yaparken çok hafif toz köri serpmek, bunun dışında karabiber, limon, yenibahar ile de ayrı ayrı çok lezzetli oluyor.
5. İsterseniz haşladığınız tavuktan küçük parçalar didikleyerek çorbanın içine atabilirsiniz.
6. Benim tercihim servis yaparken çok hafif toz köri serpmek, bunun dışında karabiber, limon, yenibahar ile de ayrı ayrı çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder